כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
600
גר'
קמח
(3 כוסות)
35 (1/2 1 כפות)
גר'
שמרים יבשים
5 (1 כפית)
גר'
סוכר לבן
5 (1 כפית)
גר'
מלח
100 (1/3 כוס)
מ"ל
שמן
2
חלבונים
120 (1/2 כוס)
מ"ל
מים
לטיגון:
1/2 1
ליטר
שמן
למלית תרד ופרמזן:
250 (קופסה)
גר'
תרד טרי
1/4
צרור
כוסברה
2
בצלים בינוניים
קורט
מלח
קורט
פלפל שחור
100
גר'
גבינת פרמזן
125 (חצי חבילה)
גר'
גבינת שמנת 30%
2
כפות
שמן זית
לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - בקערת מיקסר מערבבים את החומרים היבשים (קמח, שמרים וסוכר) מלבד המלח, במהירות בינונית, למשך כדקה. מוסיפים את החלבונים, וממשיכים לערבב במשך דקה על מהירות בינונית.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה לקערת המיקסר ומעבדים במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים לקערת המיקסר את השמן והמלח, ולשים את הבצק במהירות גבוהה כ-8 דקות. מניחים את הבצק להתפחה ראשונה למשך כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. יוצרים כדורים (30 גר' לכדור), ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב. מניחים את התבנית בצד עד להכפלת הבצק, למשך כ-30 דקות בטמפרטורת החדר (התפחה שנייה).
  4. מכינים את המלית - שוטפים את התרד במים ומסננים. חותכים את הבצלים לרצועות דקות, ומטגנים במחבת על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את התרד למחבת, וממשיכים לטגן תוך ערבוב תמידי למשך כ-2 דקות. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים את תערובת התרד והבצל לקערה. מניחים בצד למשך כחצי שעה, עד להתקררות. מוסיפים לקערה את גבינת השמנת והפרמזן, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומתבלים לפי הטעם.
  5. מטגנים את הסופגניות - בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק, על אש בינונית, ומטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), עד להזהבה (למשך כדקה וחצי כל צד).
  6. ממלאים את הסופגניות - ממלאים בשק זילוף את מלית התרד והפרמזן, ובאמצעות צנתר משונן מזלפים אל תוך הסופגנייה ומעליה.
המתכון באדיבות השף-קונדיטורים אמיר פורת ורוסלנה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"