כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
ק"ג
עגבניות שרי
חתוכות לשניים
1/3
כוס
שמן זית
2
שיני שום
כתושות (לא חובה)
1
חבילה
ספגטי
או מקרוני
1
ליטר
מים רותחים
1
כף שטוחה מלח גס
פלפל
לפי הטעם
צרור
רוקט
(ארוגולה) או עלי בייבי תרד
חופן
גבינת פרמזן מגוררת
הגשה:
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מניחים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
  3. מעבירים לצלחות ומתבלים בגבינת פרמזן.