(צילום: ילנה ויינברג)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום עבה, בגודל 2.5 מגודל התבנית ומעליו נייר אפייה.
- תערובת התבלינים: מערבבים את מרכיבים בקערה קטנה.
- הבשר: מניחים את הבשר במרכז התבנית. מוסיפים את תערובת התבלינים ומצפים בה את הנתח מכל הצדדים. בעזרת סכין חדה, עושים חתכים עמוקים בבשר ונועצים בהם את שיני השום, כך שלא יבלטו החוצה. מוסיפים את שמן הזית ומעסים את הנתח. מניחים מעל הבשר נייר אפייה, מהדקים מסביב. סוגרים את נייר האלומיניום מעל הבשר ומהדקים למעטפה סגורה. צולים בתנור 40 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-130 מעלות וצולים כשעתיים. עד השלב הזה, אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
- הירקות: שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עד לציפוי. מוציאים את התבנית, פותחים בזהירות את המעטפה וחושפים את הנתח. ממליחים את הבשר ומרטיבים אותו עם הרוטב שנוצר בתבנית. מסדרים את הירקות מסביב ומרטיבים גם אותם ברוטב. סוגרים את המעטפה ומחזירים לתנור ל 90-60 דקות נוספות בחום של 180 מעלות. לקראת הסוף, פותחים את המעטפה, מעלים את החום למקסימום, מחליפים את המצב לגריל-טורבו ומשחימים כרבע שעה, כך המנה תקבל צבע יפה והירקות יהיו פריכים.
- מגישים בצלחת הגשה ענקית למרכז השולחן.