אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק
3
כפות
שמן
1
יח'
בצל גדול, קצוץ
200
גרם
(כ-4 כוסות דחוסות) עלי תרד, קצוצים גס
200
גרם
(כ-2 כוסות) פרחי ברוקולי קפואים, קצוצים
2
יח'
ביצים
3
כפות
שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג'
1/2
כוס
(70 גרם) קמח תופח
1/4
כוס
(כ-30 גרם) גבינה צהובה, מגוררת
1
כפית
מלח
מעט פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מתרככים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, מצננים מעט, סוחטים מעט את התערובת (כדי להיפטר מנוזלים) ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.