מרינדת שום ותפוזים
כשר
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10
ראש
שום
חצויים באמצע
למרינדה:
2/3
כוס
דבש
2/3
כוס
סויה
גבעול
טימין
1
יחידה
תפוז
סחוט למיץ
6-7
יחידות
שיני שום
כתוש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הדבש, הסויה ומיץ התפוזים. מוסיפים את כל שאר המצרכים (למעט הטימין), ומערבבים.
  3. מסדרים את חצאי ראשי השום בתבנית. יוצקים מעל את המרינדה ושמים ליד את הטימין. משאירים את השום בתוך המשרה כעשר דקות.
  4. עוטפים את התבנית היטב ב-3-2 שכבות של רדיד אלומיניום – חשוב שהוא יהיה אטום לחלוטין. אופים בתנור כ-30 דקות.
  5. מוציאים את הכלי מהתנור. מסירים את רדיד האלומיניום, מחזירים לתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהשום משחים מעט. מעבירים לצלחת ומוזגים מעל את שאריות המשרה שנשארו בתבנית.