אופן ההכנה:
- מוזגים את הטחינה לקערה גדולה (אפשר גם במעבד מזון עם להב חדה). מוסיפים את הלימון והמלח. מוסיפים מעט מים ומתחילים לערבב לאט לאט.
- מוסיפים את השום, מוסיפים עוד מים וממשיכים לערבב. כמות המים שתוסיפו תלויה במרקם אליו תרצו להביא את הטחינה - ככל שתוסיפו יותר מים כך הטחינה תהיה פחות סמיכה ויותר דלילה.
- טועמים, מתקנים תיבול, ומגישים בקערה. אפשר לקשט מעל בחופן פטרוזיליה קצוצה.
נשאת עבאס הוא השף והבעלים של מסעדת "ארמון סהרה" בכפר נין