טחינה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
5 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
250
גרם
טחינה גולמית
1
יחידה
לימון
סחוט למיץ
1
כפית
מלח דק
1
יחידה
שן שום
כתושה
1
כוס
מי קרח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מוזגים את הטחינה לקערה גדולה (אפשר גם במעבד מזון עם להב חדה). מוסיפים את הלימון והמלח. מוסיפים מעט מים ומתחילים לערבב לאט לאט.
  2. מוסיפים את השום, מוסיפים עוד מים וממשיכים לערבב. כמות המים שתוסיפו תלויה במרקם אליו תרצו להביא את הטחינה - ככל שתוסיפו יותר מים כך הטחינה תהיה פחות סמיכה ויותר דלילה.
  3. טועמים, מתקנים תיבול, ומגישים בקערה. אפשר לקשט מעל בחופן פטרוזיליה קצוצה.
נשאת עבאס הוא השף והבעלים של מסעדת "ארמון סהרה" בכפר נין