אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
95 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
12
מצרכים
24
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
250
גרם
קמח לבן
20
גרם
שמרים טריים
50
גרם
חמאה רכה
50
גרם
סוכר
1
יחידה
ביצה
100
מ"ל
חלב פושר
1
כף
קליפת תפוז מגוררת
קורט
מלח
להרכבה:
מעט
ממרח נוטלה
1
יחידה
ביצה טרופה עם חצי כף מים
לסירופ:
1/4
כוס
מיץ תפוזים
1/4
כוס
סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: שמים בקערת המיקסר את המרכיבים, למעט המלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח לאחר 3 דקות וממשיכים ללוש 6 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של 4 מ"מ.
  4. מורחים כל עיגול בממרח ופורסים אותו עם גלגלת פיצה ל-12 משולשים. מגלגלים כל משולש לסהרון ומניחים אותו על גבי התבנית.
  5. מניחים לרוגלך לתפוח חצי שעה נוספת. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
  6. הסירופ: מחממים את המיץ עם הסוכר, עד להמסתו. בסיום האפייה מורחים את הרוגלך החמים בסירופ המוכן.