yk13941431
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
חומרים:
500
גרם
קמח לחם
1
כף
שמרים יבשים
1
כף
סוכר
2
כפיות
מלח
300
מ"ל
מים פושרים
לשלב החליטה:
2
ליטר
מים
2
כפות
סילאן
או סוכר חום
אפשרויות ציפוי:
שומשום, פרג, מלח גס
או כל תוספת אחרת שאוהבים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים הפושרים לקערה ולשים את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2. מכסים בניילון או במגבת לחה ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. בעזרת האצבעות יוצרים במרכז כל כדור חור, ומרחיבים אותו מעט לקבלת צורת בייגל.
4. מניחים את הבייגלים המוכנים על תבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת לחה להתפחה נוספת של 20 דקות.
5. בינתיים מעמידים סיר גדול עם מים וסילאן על הכיריים ומביאים לרתיחה, ומחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
6. בעדינות מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 3-2 בכל פעם, ומבשלים אותם במשך 2-1 דקות מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, ואם רוצים מפזרים תוספות.
7. אופים 25-20 דקות או עד שהבייגלס זהובים ויפים.