אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים הפושרים לקערה ולשים את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2. מכסים בניילון או במגבת לחה ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. בעזרת האצבעות יוצרים במרכז כל כדור חור, ומרחיבים אותו מעט לקבלת צורת בייגל.
4. מניחים את הבייגלים המוכנים על תבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת לחה להתפחה נוספת של 20 דקות.
5. בינתיים מעמידים סיר גדול עם מים וסילאן על הכיריים ומביאים לרתיחה, ומחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
6. בעדינות מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 3-2 בכל פעם, ומבשלים אותם במשך 2-1 דקות מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, ואם רוצים מפזרים תוספות.
7. אופים 25-20 דקות או עד שהבייגלס זהובים ויפים.