פסטה ברוטב שמנת ופטריות עם אנדיב
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
פסטה עם ביצים
3-2
כפות
שמן זית
1
שן שום
קלופה
1
אנדיבר אדום
חתוך גס (אנדיב לבן לא יתאים למתכון)
1
חבילה
פטריות שימג'י
2/3
כוס
שמנת מתוקה
160 מ"ל
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
מעט
גבינת פרמזן מגוררת
להגשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים במחבת גדולה שמן זית ומוסיפים את שן השום, לאחר שמועכים אותה מעט עם גב הסכין. מטגנים עד שהשן מזהיבה, מוסיפים את האנדיב והפטריות ומקפיצים 3-2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים למחבת את השמנת, מתבלים במלח ובפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.
  4. כשהפסטה מוכנה מעבירים מצקת ממי הבישול למחבת עם הרוטב לפני שמסננים אותה. מוסיפים למחבת גם את הפסטה ומבשלים דקה, תוך ערבוב.
  5. מעבירים את הפסטה לצלחות ומפזרים מעל פרמזן.
  • האיטלקים מוסיפים לרוטב גם בייקון בשלב טיגון השום, אבל השמטתי אותו כאן מטעמי כשרות.
רומי נדלר כותבת את בלוג המתכונים האיטלקיים "Romina e La Cucina"