אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים במחבת גדולה שמן זית ומוסיפים את שן השום, לאחר שמועכים אותה מעט עם גב הסכין. מטגנים עד שהשן מזהיבה, מוסיפים את האנדיב והפטריות ומקפיצים 3-2 דקות נוספות.
- מוסיפים למחבת את השמנת, מתבלים במלח ובפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.
- כשהפסטה מוכנה מעבירים מצקת ממי הבישול למחבת עם הרוטב לפני שמסננים אותה. מוסיפים למחבת גם את הפסטה ומבשלים דקה, תוך ערבוב.
- מעבירים את הפסטה לצלחות ומפזרים מעל פרמזן.
- האיטלקים מוסיפים לרוטב גם בייקון בשלב טיגון השום, אבל השמטתי אותו כאן מטעמי כשרות.
רומי נדלר כותבת את בלוג המתכונים האיטלקיים "Romina e La Cucina"