עוגת הגבינה של סבתא

אמיר פורת ורוסלה יונה
המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
לתחתית העוגה - 300 גר' ביסקוויט פתי בר 100 גר' חמאה מומסת + מעט חמאה מומסת לתבנית מעט קמח לתבנית
לעוגה - 6 ביצים מופרדות 200 גר' (1 כוס) סוכר 750 גר' גבינה לבנה 9% 200 גר' (1 גביע) שמנת חמוצה 15% קליפה מגורדת מלימון טרי אחד 1 כפית תמצית וניל 1/2 1 כפות קמח 3 כפות קורנפלור
1 צפייה בגלריה
עוגת גבינה
עוגת גבינה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מברישים את תחתית תבנית האפייה והדפנות בשכבה דקיקה של חמאה מומסת, ומיד לאחר מכן מקמחים את דפנות התבנית.
  2. מכינים את התחתית - מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים, ומעבירים לקערה. מערבבים עם החמאה היטב ומהדקים לתחתית התבנית.
  3. מכינים את המלית - בקערת מיקסר מקציפים בעזרת מטרפה את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר (100 גרם), עד לקבלת קצף יציב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב בעזרת מרית את הגבינה, השמנת החמוצה, יתרת הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל. מוסיפים את החלמונים המופרדים, ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הקמח והקורנפלור, וטורפים היטב עד שלא נשארים גושים של חומרי הגלם היבשים.
  5. מקפלים אל המסה שליש מהחלבונים שהוקצפו עד לקבלת תערובת אחידה, וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עד שכל החלבונים מעורבבים היטב במסה (שימו לב: חשוב לקפל בתנועות עדינות את החלבונים אל המסה, על מנת לשמור על תערובת אוורירית ואחידה).
  6. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בתחתית הביסקוויטים הטחונים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות.
  7. אפייה - מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות, ואופים במשך כשעה-שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה אך מעט רוטטת עדיין במרכזה. בתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור כבוי וסגור למשך שעה.
טיפים:
  • מומלץ לסנן את הנוזלים מהגבינה במשך כחצי שעה.
  • מומלץ להוציא את הביצים מהמקרר כחצי שעה לפני הכנת העוגה.
  • במהלך ההגשה אפשר לפדר את העוגה במעט אבקת סוכר.