עוגת שוקולד ללא קמח
המצרכים (לתבנית 24):
7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר לבן
100 גר' שקדים טחונים דק
300 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
לרוטב שוקולד -
100 גר' שוקולד מריר
¾ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- טורפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה עד שהם הופכים להיות בהירים וקציפתיים.
- מוסיפים את השקדים ובוחשים.
- ממיסים 300 גרם שוקולד בסיר קטן (או במיקרו) מוסיפים לו את החמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי ומתאחדת עם השוקולד.
- מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ובוחשים היטב.
- מקציפים בנפרד את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתוך תערובת השוקולד והחלמונים (יש להימנע מבחישת יתר).
- משמנים תבנית ויוצקים את התערובת.
- אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
- לרוטב שוקולד - ממיסים 100 גר' שוקולד ומוסיפים לו את השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הרוטב (כשהוא עדיין חם) על העוגה, כדקותיים לאחר הוצאתה מהתנור.
פורסם לראשונה: 12:47, 04.04.22