לא רק טבעונים עפים על המרק הזה. עושר הירקות כאן מביא לכם לצלחת את הג'וס של כל ירק וירק שהכנסתם לסיר - הקישוא, הגזר, הכרישה, הכרובית, האפונה, הבטטה והרשימה עוד ארוכה. לא כדאי לכם לוותר על השמיר במתכון הזה, כי הוא פותח את כל הטעמים ומוסיף גוון מיוחד לטעם.
כל היופי במרק הזה הוא שגם אם תבשלנו אותו קצת יותר או קצת פחות, הוא יהיה לא פחות טעים, אז אפשר להנמיך את הלהבה ולשכוח ממנו עד שהבטן מקרקרת.
מרק ירקות
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
בצל
גדול, קלוף
2
גזרים
בינוניים, קלופים
3
גבעולי סלרי
אמריקאי
2
קישואים
קלופים
1/2
כרובית
מפורקת לפרחים
1
כרישה
2
פלפלים אדומים
מתוקים
1
כוס
אפונה
קפואה
2
זוקיני
קלופים
2
תפוחי אדמה
גדולים, קלופים
1
בטטה
גדולה, קלופה
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
גרוס
צרור
שמיר
קטן
1
בקבוק
מחית עגבניות
2
כוסות
ציר ירקות
(לא חובה)
2
כוסות
מים
עד לכיסוי הירקות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לסיר גדול יוצקים שלוש כפות שמן. חותכים את כל הירקות לקוביות גסות בעובי של 2 ס"מ.
  2. מכניסים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי, הקישואים, הכרישה והפלפל האדום ומאדים כ-7-8 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומכסים בציר ירקות או מים, כ-5 ס"מ מעל גובה הירקות. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
  4. אחרי הרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים ומערבבים.
  5. מביאים לרתיחה שנייה, מנמיכים שוב את הלהבה ומבשלים על להבה קטנה כ-45 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם, הכלים באדיבות רשת כלי הבישול והאפייה סולתם