בקלאוות גבינות
המצרכים (תבנית חד פעמית ענקית):
למלית -
250 גר' גבינת ריקוטה
1 גביע שמנת חמוצה 15%
200 גר' גבינת טוב טעם 3%
להרכבה -
1 חבילה בצק פילו (500 גר') מופשר לפי הוראות היצרן
כ-400 גר' חמאה, מומסת
לסירופ -
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
לקישוט -
פיסטוקים קלויים קצוצים גס (טבעיים ללא מלח)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- המלית: מערבבים את כל מרכיביה.
- ההרכבה: מברישים את התבנית בחמאה ומניחים עלה פילו. מברישים את עלה הפילו בחמאה כך שיכוסה היטב ומניחים עליו את עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמסיימים חצי חבילה (כ-11 דפים).
- משטחים את המלית על גבי עלי הפילו המוברשים. מכסים בעלה פילו ומברישים בחמאה. מסיימים כך את המחצית השנייה של החבילה.
- חותכים לא עד הסוף את הבקלאווה לריבועים או מעויינים. ואופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהבקלאווה מזהיבה.
- הסירופ: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים מספר דקות.
- יוצקים את הסירופ מעל הבקלאווה ומפזרים מעל פיסטורים קצוצים. אוכלים חם!