שמים בצל
נכון שהאינסטינקט הראשוני שלנו הוא לקלוף בצל, לחתוך אותו לקוביות ולטגן לפני שמוסיפים את כל שאר המצרכים למחבת, אבל תתפלאו, לא שמים בצל בשקשוקה. כלומר, אם בכל זאת תשימו, לא תגיע אליכם הביתה משטרת הקולינריה, אבל אם תשאלו את דוקטור שקשוקה ואת המומחים הגדולים - הם יגידו חד משמעית שבצל לא קשור כאן. יתרה מזאת, האגדה מספרת שטבח באחת ממסעדות היוקרה בתל אביב הכין בוקר אחד שקשוקה לארוחת צוות, וכאשר השף גילה שהטבח הכין אותה עם בצל, הוא הזדעזע ופיטר את הטבח עוד באותו היום.
לא שמים פלפל חריף
שקשוקה אמורה להיות פיקנטית. היא לא חייבת להיות חריפה אש או כזאת שתשאיר לכם צריבה על השפתיים, אבל היא כן צריכה להיות קצת מעקצצת. אם אתם לא מחובבי החריף זה בהחלט יכול להיות בקטנה ולא משהו דרמטי, אבל לעולם אל תוותרו על לפחות חצי פלפל חריף במחבת. בסיום הבישול תוכלו לשים את הפלפל הזה בצלחת של זה שתמיד מתלונן שהשקשוקה שלכם לא חריפה מספיק.
מוסיפים מים
מה פתאום מים? כל הרעיון בשקשוקה הוא לצמצם את המיץ של העגבניות ולהסמיך את הרוטב, ומים רק ידללו את הרוטב ויעכבו את ההכנה.
לא מבשלים מספיק את העגבניות
את העגבניות אתם יכולים לקלוף ויכולים שלא לקלוף, אבל מה שחייבים לזכור הוא שצריך לבשל את העגבניות עד שהן נמסות לתוך עצמן ומתמסרות לחלוטין לתוך הרוטב. בישול רשלני וזריז מדי של העגבניות לא יוציא מהן את כל המיצים, לא ירכך אותן כמו שצריך ויפגע בתוצאה הסופית ובטעם. אם תבשלו את העגבניות על להבה בינונית ומכסה סגור כ-20 דקות (תלוי בסוג העגבנייה ובגודל הפלחים שהכנסתם למחבת), תקבלו בסיס מושלם לשקשוקה שלכם.
מכסים את המחבת בשביל שהביצה תתבשל
נכון, הילדים רעבים ואתם מורעבים וכולם רוצים כבר לאכול, אבל רגע – זה לא המקום לזרז תהליכים. בגדול, אחרי שהעגבניות מתבשלות, השקשוקה שלכם נפרדת מהמכסה של המחבת ולא פוגשת אותו יותר לעולם. ההסבר הוא פשוט - כשאתם מכסים את המחבת של השקשוקה אחרי שהוספתם את הביצים, אתם כולאים את האדים בפנים. על הביצה יופיע קרום לבן דקיק, והחלמון יאבד את צבעו הצהוב-כתום. אבל זאת לא הבעיה היחידה – אם תכסו את המחבת, הביצים עלולות תוך שניות ספורות להתבשל יתר על המידה, החלמון יתקשה, ואז לא תוכלו לנפץ אותו ולנגב עם הלחם, שזה החלק הכי טעים ומהנה בכל הסיפור של שקשוקה.
שורפים את הרוטב
זוכרים שצריך לצמצם את הרוטב? אז כל עוד העגבניות מכוסות במכסה, הסיכוי שהנוזלים ייעלמו והשוליים ייחרכו הוא קלוש. ברגע שנפרדתם מהמכסה ואתם מתחילים לצמצם את הרוטב ולבשל גם את הביצים, צריך להגביר את הלהבה, אבל אז אתם גם מסתכנים שהרוטב יישרף. זכרו, טעם חרוך של אוכל שרוף אי אפשר לתקן בשום צורה. אפשר אולי לטשטש אותו קצת בדרכים שונות (להוסיף חומץ, להוסיף קצת סוכר), אבל הוא לעולם יהיה נוכח בביס. אז איך נמנעים משריפה של הרוטב? דואגים שתמיד יהיו מספיק נוזלים במחבת שיוכלו לשמור על השקשוקה שלכם.
לא מקשטים בפטרוזיליה
זוכרים שהעין גם אוכלת? חופן עלי פטרוזיליה קצוצים שאותם תפזרו למעלה לפני ההגשה, יכניסו קצת צבע למנה שלכם, ישדרגו את הנראות, וכולם יחזיקו ממכם מקצוענים של ממש. זו פעולה פשוטה, מהירה שיכולה להקפיץ את כל הלוק, ושווה להשקיע בה עוד דקה בשביל לקבל תוצאה יפה ומגרה.
והנה גם כמה מתכונים לשקשוקות משודרגות, עם תוספות שמוסיפות עניין.