מרק לקוסקוס
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
8
גבעולי סלרי חתוכים לגודל של 2 ס"מ
4
גזרים
3
תפוחי אדמה, חתוכים לחצי
1/2
ק"ג
דלעת שטופה עם הקליפה
3
קישואים בינוניים חתוכים 2 ס"מ
1
כוס
חומוס קטן (שהושרה במים 12 שעות)
1/4
כרוב חתוך לשישיות
1/4 צרור
כוסברה
1/4 צרור
פטרוזיליה
1/4 צרור
שמיר
1/2
כוס
שמן חמניות
1
כפית
מלח ים
1
כף
פלפל שחור גרוס
1/4
כפית
משייה (קליפת אגוז מוסקט)
1/4
כפית
ראס אל חנות
3
ליטר
ציר ירקות עם כף כורכום
1
כף
סוכר חום
1/4
כפית
קינמון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

בסיר עם שמן מטגנים בצל וגזר ביחד עם כפית מלח גס, ומכסים לעוד 7-5 דקות.
מוסיפים את החומוס המושרה, הסלרי ואת כל הירוקים - כוסברה, פטרוזיליה ושמיר. מבשלים במשך 10 דקות עם מכסה.
מוסיפים משייה, מלח, סוכר חום, פלפל שחור גרוס - ומבשלים למשך דקה עם מכסה.
מוסיפים תפוח אדמה, קישוא וכרוב לבישול של 2 דקות עם מכסה.
מוסיפים 2 ליטר ציר ירקות עם כורכום וראס אל חנות, ומביאים לרתיחה.
מביאים את האש לבינונית ומבשלים עם מכסה עד שהגזר רך.
מוסיפים את הדלעת וליטר ציר מרק נוסף ומביאים לרתיחה.
חמש דקות לפני סיום מוסיפים את הקינמון. חשוב בשלב זה לטעום ולבדוק האם צריך לתקן תיבול.
המרק מוכן כאשר הירקות רכים אך לא מתפרקים. בתאבון!