כנראה זה צריך היה לקרות: מצאתי את עצמי נוסע עם לקוח עד לאילת. אני בכללי תייר קבוע של ים המלח, חייב להודות כאן, לא מכיר את הדרך לאילת בכלל, עברו כבר יותר מדי שנים מאז שביקרתי שם, אבל הנה הגיעה הזדמנות. הלקוח שאל אם אלך לטעום משהו, התשובה הייתה יותר מברורה: בוודאי שכן, על הפלאפל הכחול כבר שמעתי לפני שנים רבות.
יש את אילת של למטה, ויש את אילת העיר עצמה, כמו שני חלקים שונים לגמרי. העיר שלמעלה, החלק שבו אתה מרגיש שאתה עולה על ההר - זה החלק שעניין אותי. אפשר להגיד שלמעלה קצת יותר זול בכללי.
תסלחו לי על התמימות הרגעית, אבל הייתי בטוח שיהיה לפחות קצת יותר זול באילת, אבל התבדיתי לגמרי, שום מאכל באילת לא יותר זול מהמרכז. אם בכלל - אפילו עוד יותר יקר.
2 צפייה בגלריה
בוטיק הפלאפל
בוטיק הפלאפל
כל כדור מלמיליאן
(צילום: קובי רובין)
בכל זאת, הגעתי עד לכאן, אז ניגשתי לפלאפל הכחול, ורק אז גיליתי שזה לא השם של המקום בכלל. השם, לפי הכותרת, הוא בוטיק הפלאפל, כותרת משנה - הבוטקה הכחול.
עוד אוכל רחוב:
הדלפק צפוף וגם המדרכה. בפלאפל הכחול מזמינים דרך חלון קטן, ודרכו גם מקבלים את האוכל. זה מרגיש קצת מחניק ולא מזמין, אבל יש לקוחות לפניך, גם מצטרפים לקוחות מאחוריך, לאן תלך? התור מדבר בעד עצמו ואתה חלק ממנו.
ריח פלאפל קלוש אבל מעולה חצה את החלון הקטן, הבחור שמולי שאל פעמיים מה אני רוצה ועדיין הייתי עסוק בריח. מנה פלאפל כמובן, והוא ניגש להכין. עוד רגע חלף, הוגש לי סיפתח קבוע - כדור ענקיסטי ורותח, לרגע הסתכלתי על הכדור ולא הבנתי, אולי הייתה טעות בייצור, אבל לא, ככה הם מכינים אותו. נגסתי קלות והברכיים קצת התקפלו לי, עכשיו אם אתם מכירים את הפלאפל הכחול, אתם מכירים את התחושה. אני לא הכרתי את הפלאפל הכחול, ולא הייתי מוכן לכזאת הצגה. זה מתחיל מעולה, מתובל טוב ועמוק, עם סיומת כמו מתקתקה ומפתיעה בהחלט.
2 צפייה בגלריה
בוטיק הפלאפל
בוטיק הפלאפל
הפלאפל הכחול
(צילום: קובי רובין)
הפיתה ענקית, עבה משני צדדיה, אין דבר יותר מבאס מפיתה עם עוביים שונים שאחד הדפנות שלה יקרוס על בטוח. הבחור התחיל להכניס פנימה את כדורי הפלאפל הכי גדולים בארץ (תחשבו על כדורי הפלאפל הכי קטנים שאכלתם, עכשיו להכפיל פי חמש בערך ולא פחות, זה לא כדור, זה מלמיליאן של כדורי הפלאפל), מעל הוספתי רק טחינה טעימה ועמבה בלי בושה, החזקתי את הפיתה הענקית ביד ולא ידעתי מאיפה להתחיל.
אז נכון, 24 שקל למנת פלאפל זה לא זול, אבל היא מספיקה לשניים בקלות ויחד עם הטוויסט בעלילה של סיומת מתוקה עם עמבה וטחינה - היא שווה כל שקל. אם אתם באילת, אתם חייבים ללכת לאכול בפלאפל הכחול.