אופן ההכנה:
- להכנת הקציצות - מערבבים בקערה את כל החומרים ומניחים כשעתיים במקרר. יוצרים בעזרת ידיים רטובות קציצות ומניחים במחבת חמה עם מעט שמן זית למשך כשתי דקות, עד להזהבה מכל צד. מצננים ושומרים להגשה. בהגשה מחממים מעל תבשיל המנגולד.
- להכנת תבשיל מנגולד - קוצצים את גבעולי המנגולד. מחממים סיר רחב עם שמן, מוסיפים את הגבעולים הקצוצים ואת השום הפרוס ומאדים עם מכסה סגור כ-10 דקות, תוך כדי עירבוב.
- מוסיפים את עלי הסלק החתוכים ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כחצי שעה, מתבלים ושומרים להגשה.
- להגשה - מחממים את הקציצות מעל גבי תבשיל המנגולד כ-5 דקות.
- מפזרים מעל את יתר הירקות ומבשלים כשתי דקות נוספות, בוזקים את שמן הזית, את מיץ הלימון, מפזרים את עלי החרדל ומגישים מיד.