עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים

המצרכים:
לבצק (כמות של 3 עוגות) - 770 גר' (1/2 5 כוסות) קמח 3/4 כוס סוכר 25 גר' שמרים טריים 1 כף משפר אפייה 3 ביצים גדולות 3/4 כוס חלב 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מ-1/4 לימון 175 גר' חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ) 1/2 כפית מלח
למלית (לעוגה אחת) - 250 גר' גבינת ריקוטה 125 גר' גבינה כחושה לאפייה 1/2 כוס אבקת סוכר 1 כפות קורנפלור 1 ביצה קליפה מגוררת מחצי לימון אחד 1/2 כפית תמצית וניל 25 גר' חמאה מומסת 10 דובדבנים טריים או משומרים מסוננים היטב, מגולענים וחצויים
לציפוי - 1 ביצה טרופה
1 צפייה בגלריה
עוגת גבינה דובדבנים
עוגת גבינה דובדבנים
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. הבצק: בקערת המיקסר עם וו הלישה שמים את הקמח, הסוכר, השמרים וכף של משפר אפייה. מערבלים כדקה.
  2. מוסיפים את החלב, הביצים, הווניל וקליפת הלימון ומערבלים כ-3 דקות.
  3. מחלישים את פעולת המיקסר ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה. אחרי עשר דקות של ערבול מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של 3 שעות.
  5. המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים, למעט החמאה המומסת והדובדבנים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  6. מוסיפים חמאה ומערבלים עוד כדקה-שתיים. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים במרית.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים (ניתן להקפיא את החלקים בהם לא משתמשים).
  8. מרדדים שליש מהבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  9. מורחים אותו במלית ומגלגלים לגליל הדוק. יוצרים צורה של שבלול.
  10. מניחים את השבלול בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  11. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  12. גוזרים חתכים קטנים בחלק העליון של העוגה בעזרת מספריים טבולים במים. מברישים בביצה. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.