עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים
המצרכים:
לבצק (כמות של 3 עוגות) -
770 גר' (1/2 5 כוסות) קמח
3/4 כוס סוכר
25 גר' שמרים טריים
1 כף משפר אפייה
3 ביצים גדולות
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גר' חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית (לעוגה אחת) -
250 גר' גבינת ריקוטה
125 גר' גבינה כחושה לאפייה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפות קורנפלור
1 ביצה
קליפה מגוררת מחצי לימון אחד
1/2 כפית תמצית וניל
25 גר' חמאה מומסת
10 דובדבנים טריים או משומרים מסוננים היטב, מגולענים וחצויים
לציפוי -
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- הבצק: בקערת המיקסר עם וו הלישה שמים את הקמח, הסוכר, השמרים וכף של משפר אפייה. מערבלים כדקה.
- מוסיפים את החלב, הביצים, הווניל וקליפת הלימון ומערבלים כ-3 דקות.
- מחלישים את פעולת המיקסר ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה. אחרי עשר דקות של ערבול מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של 3 שעות.
- המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים, למעט החמאה המומסת והדובדבנים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים חמאה ומערבלים עוד כדקה-שתיים. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים במרית.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים (ניתן להקפיא את החלקים בהם לא משתמשים).
- מרדדים שליש מהבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים אותו במלית ומגלגלים לגליל הדוק. יוצרים צורה של שבלול.
- מניחים את השבלול בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- גוזרים חתכים קטנים בחלק העליון של העוגה בעזרת מספריים טבולים במים. מברישים בביצה. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.