עוגת גבינה בציפוי קרמל
קרין גורן
עוגת הגבינה הזו קרמית מאוד (בזכות המסקרפונה יש לה מרקם עשיר וטעם עדין ופחות חמצמץ מעוגות גבינה אחרות) וקרמלית מאוד (פירורי עוגיות קרמל מסתתרים במלית וציפוי קרמל עוטף אותה מלמעלה). ואם כל זה לא מספיק לכם, היא גם ממש קלה להכנה.
המצרכים (לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ):
1 מכל ממרח לוטוס (1/2 כוס לבסיס, השאר לציפוי)
1 שרוול (250 גר') עוגיות לוטוס טחונות לפירורים
3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
2 מכלים (500 גר') גבינת מסקרפונה
1 כוס (200 גרם) סוכר
תרסיס שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מחממים במיקרוגל 1/2 כוס ממרח קרמל למרקם נוזלי. מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים לתערובת אחידה.
- משטחים את תערובת העוגיות בתחתית תבנית משומנת.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה וסוכר לקרם יציב.
- משטחים את הקרם בתבנית ומקפיאים שעה להתייצבות (או מעבירים ל-4 שעות במקרר).
- מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס שנשאר למרקם נוזלי. מוזגים מעל הקרם, לציפוי. מקפיאים 10 דקות, להתייצבות הציפוי, ומגישים קר.