אופן ההכנה:
- יוצקים את השמן לסיר זכוכית בגודל 2 ליטר, ומטגנים את שיני השום עד לקבלת גוון זהוב.
- מוסיפים לסיר בצל, כרישה, גזרים, לפת, דלורית והסלרי ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט אך לא מקבלים גוון שחום.
- יוצקים מים עד לכיסוי הירקות (כ- 1.5 ליטר), מוסיפים את עלי הקייל ומביאים לרתיחה בחום בינוני. לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלבה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הירקות במשך 25 דקות.
- מוסיפים את השעועית לסיר, מערבבים ומוסיפים את הלחם. ממשיכים לערבב עד שהלחם נעשה רך מאוד ומתחיל להתפורר בתוך המרק במשך 15 דקות. במידה והמרק הופך לסמיך מדי, הוסיפו חצי כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
- הגשה - אפשר להגיש את המרק כפי שהוא, או להמשיך לבשל אותו במשך מספר דקות ולהגיש אותו במרקם של דייסה.
גיוון:
אפשר להשתמש בדייסה שנוצרה, ולהפוך אותה למיני פנקייקים - מזלפים על מחבת נון סטיק מעט שמן זית, מוסיפים למחבת את הדייסה ומערבבים עד שהיא הופכת לפנקייק. אפשר להפוך את הפנקייק לצידו השני על מנת לצרוב גם אותו. מעבירים לצלחת ומזלפים מעל מעט שמן זית, פלפל וגבינת פרמזן לפי הטעם.