כשר
טבעוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
3
כפות
שמן זית
3
שיני שום בינוניות
פרוסות דק מאוד
1
בצל אדום בינוני
פרוס
1
כרישה פרוסה
4
גזרים גדולים
מקולפים ופרוסים
1/2 2
כוסות
של דלורית
קלופות חתוכות וכתושות
1
לפת
קלופה ופרוסה
3
פקעות סלרי
חתוכות
עלי קייל מאודים
אורגנו, רוזמרין, עלי דפנה, פטרוזיליה ותימין
חופן מכל תבלין
2
קופסאות שימורים של שעועית
מבושלת
לחם טרי
חתוך לקוביות
מלח
פלפל
מים
פרמזן
לפי טעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. יוצקים את השמן לסיר זכוכית בגודל 2 ליטר, ומטגנים את שיני השום עד לקבלת גוון זהוב.
  2. מוסיפים לסיר בצל, כרישה, גזרים, לפת, דלורית והסלרי ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט אך לא מקבלים גוון שחום.
  3. יוצקים מים עד לכיסוי הירקות (כ- 1.5 ליטר), מוסיפים את עלי הקייל ומביאים לרתיחה בחום בינוני. לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלבה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הירקות במשך 25 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית לסיר, מערבבים ומוסיפים את הלחם. ממשיכים לערבב עד שהלחם נעשה רך מאוד ומתחיל להתפורר בתוך המרק במשך 15 דקות. במידה והמרק הופך לסמיך מדי, הוסיפו חצי כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
  5. הגשה - אפשר להגיש את המרק כפי שהוא, או להמשיך לבשל אותו במשך מספר דקות ולהגיש אותו במרקם של דייסה.
גיוון:
אפשר להשתמש בדייסה שנוצרה, ולהפוך אותה למיני פנקייקים - מזלפים על מחבת נון סטיק מעט שמן זית, מוסיפים למחבת את הדייסה ומערבבים עד שהיא הופכת לפנקייק. אפשר להפוך את הפנקייק לצידו השני על מנת לצרוב גם אותו. מעבירים לצלחת ומזלפים מעל מעט שמן זית, פלפל וגבינת פרמזן לפי הטעם.