ניתן להשיג מרכיבים באתר עלה הבית, או בחנות מונדו מרקט בתחנה המרכזית בתל אביב.
אופן ההכנה:
1. כותשים במכתש בעזרת עלי את מרכיבי מחית התבלינים.
2. מחממים את השמן בסיר בישול על להבה נמוכה, מוסיפים את מחית התבלינים ונתחי הפרגית, מערבבים היטב על מנת שהכל יצופה ברוטב.
3. מבשלים במשך כ־10 דקות בסבלנות, נתחי הפרגית יגירו את נוזליהם אל התבשיל וייצרו ארומה עמוקה יחד עם מחית התבלינים. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים לסיר.
4. מוסיפים את שאר מרכיבי המרק ומכסים במים, מבשלים על להבה גבוהה כ־10 דקות נוספות. מוסיפים את עלי השמיר הקצוצים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־5 דקות.
5. סוחטים את הליים. מגישים בקעריות מרק ואוכלים בתאבון.