אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.
- הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים בכף עד שנוצר בצק. מעבירים למשטח מקומח ולשים כ-2 דקות.
- פורשים דף אפייה על משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל התבנית. מעבירים לתבנית יחד עם נייר האפייה. יוצקים את הרוטב ומורחים על כל הבצק, אבל משאירים שוליים נקיים.
- הציפוי: מפזרים את המוצרלה וכל תוספת אחרת (תירס ופלפל אדום, במקרה שלנו).
- אופים 10-8 דקות, עד ששולי הבצק משחימים היטב. מוציאים ומגישים חם.