רביולי ביתי במילוי גבינות ותרד ברוטב שמנת ושום
המצרכים לבצק רביולי:
500 גרם קמח לבן
5 ביצים L
1/2 כפית מלח
למילוי:
150 גרם (1 חבילה) גבינת בורסאן פלפל גרוס או בורסאן שום ועשבי תיבול
200 גרם (1 חבילה) גאודה עיזים
125 גרם (1 חבילה) גבינה מיני בושה
2 חלמונים
2 כוסות מדליוני תרד, מופשרים ומסוננים לגמרי מנוזלים
1/2 צרור עלי בזיליקום
5 שיני שום, קלופות
3 כפות חמאה אלוויר
מלח ופלפל שחור
לרוטב ולהגשה:
1 מכל שמנת מתוקה 38%
5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
50 גרם גרנה פדנו
אופן ההכנה:
- בקערה מיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה, שמים קמח, ביצים ומלח ולשים ביחד עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- בינתיים מגרדים את הגאודה על החלק הדקה בפומפייה.
- קוצצים דק את השום ומטגנים במחבת ביחד עם החמאה והתרד עד שהתרד מאבד את הנוזלים ומצטמק, בערך 7 דקות. מצננים היטב.
- מערבבים את כל מצרכי המילוי ומניחים בצד.
- מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה דק מאוד ומלבני. אפשר בעזרת מערוך או במכונת פסטה.
- מניחים בצד התחתון (הרחב) של הבצק כף מהמילוי במרווחים של 7 ס"מ. סוגרים את הבצק בחלקו העליון על המילוי למטה ומהדרים מסביב למילוי. חותכים בצורת חצי ירח עם כוס או קורצן לרביולי. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. בשלב הזה אפשר להקפיא את הרביולי בשקית או קופסה לבישול מאוחר יותר.
- מחממים הרבה מים בסיר וממליחים.
- במחבת רחבה מטגנים שום כתוש בחמאה ומוסיפים את השמנת, המלח והפלפל. מבשלים עד שהרביולי יהיו מוכנים.
- מבשלים את הרביולי עד שהם צפים, ממתינים עוד 5 דקות ומעבירים למחבת עם הרוטב החם. מערבבים ביחד 3-5 דקות ומגישים עם גרנה פדנו מגורדת דק.