אופן ההכנה:
1. המלית: שמים בסיר בינוני את האורז, מוסיפים את המים וכפית מהמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות בלבד. מכבים את הלהבה.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפלפל החתוך, מערבבים, מכסים ומאדים 10-7 דקות, עד שהפלפל רך מאוד. מכבים את הלהבה. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, הנענע, שאר המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה. מוסיפים את האורז ומערבבים.
3. מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומניחים בצד. מנקים את הפלפלים מגרעינים. ממלאים אותם במלית כמעט עד הקצה, אבל בלי לדחוס, כך שיישאר מקום לאורז להתבשל ולתפוח.
4. הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
5. הרכבת הסיר והבישול: משמנים את הסיר בשמן זית. מניחים בו, בצפיפות, את הפלפלים הממולאים. מניחים על כל פלפל פרוסת עגבנייה. יוצקים את הרוטב, כך שיגיע עד לגובה הפלפלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מניחים על הירקות צלחת גדולה הפוכה, שתכסה אותם, מכסים את הסיר ומבשלים כ־45 דקות. מדי פעם בודקים שיש בסיר מספיק רוטב (עד למחצית מגובה הפלפלים). אם צריך, מוסיפים מעט מים.
6. מניחים על הפלפלים את הכיפות שלהם וממשיכים לבשל בסיר פתוח עוד כ־15 דקות, לצמצום הנוזלים. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומחכים כ־10 דקות. מגישים חם.