אופן הכנה:
- פורסים את תפוחי האדמה עם הקליפה כך שהעובי שלהם אינו עולה על אצבע (חוצים או פורסים לרבעים), מניחים בסיר, מוזגים מים קרים ומוסיפים מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות או עד שהם כמעט מוכנים. מכבים את האש ומסננים היטב.
- מחממים את החמאה במחבת גדולה עד תחתית עבה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומערבבים. מטגנים עד אש בינונית, כרבע שעה או עד שיש קרום פריך ושחום מכל הצדדים.
- כדקה לפני שמכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומערבבים עד לפיזור. מכבים את האש ומגישים.