אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מחבת בקוטר כ-20 ס"מ
1
יחידה
כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1
יחידה
תפוח אדמה, קלף וחתוך לקוביות
מעט
שמן לטיגון
1
יחידה
בצל, קצוץ
1
יחידה
גבעול בצל ירוק, חתוך דק
חופן
עלי בזיליקום
חופן
עלי אורגנו או פטרוזיליה או שמיר
3
כפות
קמח
לגרסה כשרה לפסח: להחליף את הקמח בקמח מצה
2
יחידות
ביצים
מעט
מלח, פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח ומבשלים את הכרובית ותפוח האדמה כ-30 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומצננים. קוצצים את הכרובית דק ומועכים את תפוח האדמה למחית.
  2. מחממים 2-1 כפות שמן במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  3. מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
  4. מחממים במחבת שמן, מוסיפים את העיסה ומהדקים היטב. מטגנים על להבה גבוהה כשתי דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות.
  5. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מוסיפים למחבת מעט שמן, ומחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת, כך שצדה הלא מטוגן פונה כלפי מטה. מטגנים כ-15 דקות נוספות על להבה נמוכה. מוציאים ומגישים חם.