אופן ההכנה:
- חולטים את הצימוקים, המשמשים והשזיפים בקעריות נפרדות.
- מכינים את החליטה - שמים בקערה 150 גרם צימוקים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. משאירים כך כ-10 דקות. חוזרים על הפעולה עם המשמשים והשזיפים (מפרידים בין הפירות כדי שהטעמים והצבעים לא יתערבבו לפני הבישול).
- בסיר שמים 2 כוסות סוכר עם 1/2 כוס מים על להבה בינונית, ומערבבים. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את המשמשים והצימוקים ומערבבים עד שמסמיך.
- בסיר נוסף שמים כוס סוכר עם 1/4 כוס מים, ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את השזיפים ומערבבים עד להסמכת התערובת.
- יוצקים 3 כפות שמן למחבת. מוסיפים את אגוזי המלך והשקדים ומטגנים קלות (לקלייה בתנור: מניחים בתבנית את אגוזי המלך והשקדים, וקולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-10 דקות). מסדרים את התערובת על האורז, ומגישים.