כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200
גרם
צימוקים לבנים
200
גרם
משמשים
200
גרם
שזיפים
100
גרם
אגוזי מלך
50
גרם
שקדים קלופים
3
כוסות
סוכר
3
כפות
שמן
מים
אורז בסמטי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חולטים את הצימוקים, המשמשים והשזיפים בקעריות נפרדות.
  2. מכינים את החליטה - שמים בקערה 150 גרם צימוקים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. משאירים כך כ-10 דקות. חוזרים על הפעולה עם המשמשים והשזיפים (מפרידים בין הפירות כדי שהטעמים והצבעים לא יתערבבו לפני הבישול).
  3. בסיר שמים 2 כוסות סוכר עם 1/2 כוס מים על להבה בינונית, ומערבבים. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את המשמשים והצימוקים ומערבבים עד שמסמיך.
  4. בסיר נוסף שמים כוס סוכר עם 1/4 כוס מים, ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את השזיפים ומערבבים עד להסמכת התערובת.
  5. יוצקים 3 כפות שמן למחבת. מוסיפים את אגוזי המלך והשקדים ומטגנים קלות (לקלייה בתנור: מניחים בתבנית את אגוזי המלך והשקדים, וקולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-10 דקות). מסדרים את התערובת על האורז, ומגישים.