לביבות קינואה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
קינואה
(לפני בישול)
1
חבילה
עלי תרד טרי
1/2
כוס
עדשים כתומות
(לפני בישול)
1
בצל בינוני
1
בטטה בינונית
1
תפוח אדמה
קטן
1/4
כוס
פירורי לחם
או פרורי לחם ללא גלוטן
2
כפות
סילאן
מלח
פלפל
3
כפות
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לבישול הקינואה והעדשים - מבשלים את הקינואה בסיר עם 1 ו-1/2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  2. מוסיפים את העדשים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מקררים על מנת שנוכל לעבוד עם הידיים.
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית כמה דקות. מוסיפים את עלי התרד ומאדים יחד עם הבצל על אש בינונית.
  4. מקלפים את הבטטה ותפוח האדמה ומגרדים בפומפייה או מעבד מזון.
  5. מוסיפים לקערה גדולה את הקינואה והעדשים, התרד עם הבצל, בטטה ותפוח אדמה מגוררים, פירורי לחם, סילאן, מלח ופלפל. מערבבים היטב, יוצרים כדורים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
  6. אופים כעשרים דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, הופכים בעדינות את הלביבות ואופים כחמש דקות נוספות.
  7. ממתינים שהלביבות יתקררו מעט לפני שמוציאים מהתבנית. הלביבות נשמרות במקרר כשלושה-ארבעה ימים. ניתן להקפיא את הלביבות.

המתכון באדיבות אתר הבשלנים yummi - מהמטבח של ריקי
פורסם לראשונה: 16:22, 08.12.24