אופן ההכנה:
- לבישול הקינואה והעדשים - מבשלים את הקינואה בסיר עם 1 ו-1/2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מקררים על מנת שנוכל לעבוד עם הידיים.
- קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית כמה דקות. מוסיפים את עלי התרד ומאדים יחד עם הבצל על אש בינונית.
- מקלפים את הבטטה ותפוח האדמה ומגרדים בפומפייה או מעבד מזון.
- מוסיפים לקערה גדולה את הקינואה והעדשים, התרד עם הבצל, בטטה ותפוח אדמה מגוררים, פירורי לחם, סילאן, מלח ופלפל. מערבבים היטב, יוצרים כדורים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
- אופים כעשרים דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, הופכים בעדינות את הלביבות ואופים כחמש דקות נוספות.
- ממתינים שהלביבות יתקררו מעט לפני שמוציאים מהתבנית. הלביבות נשמרות במקרר כשלושה-ארבעה ימים. ניתן להקפיא את הלביבות.
המתכון באדיבות אתר הבשלנים yummi - מהמטבח של ריקי
פורסם לראשונה: 16:22, 08.12.24