
לביבות קינואה
(צילום: ריקי יצחק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
קינואה
(לפני בישול)
1
חבילה
עלי תרד טרי
1/2
כוס
עדשים כתומות
(לפני בישול)
1
בצל בינוני
1
בטטה בינונית
1
תפוח אדמה
קטן
1/4
כוס
פירורי לחם
או פרורי לחם ללא גלוטן
2
כפות
סילאן
מלח
פלפל
3
כפות
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות קינואה עם תרד ועדשים כתומות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bktos8u3hאופן ההכנה:
- לבישול הקינואה והעדשים - מבשלים את הקינואה בסיר עם 1 ו-1/2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מקררים על מנת שנוכל לעבוד עם הידיים.
- קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית כמה דקות. מוסיפים את עלי התרד ומאדים יחד עם הבצל על אש בינונית.
- מקלפים את הבטטה ותפוח האדמה ומגרדים בפומפייה או מעבד מזון.
- מוסיפים לקערה גדולה את הקינואה והעדשים, התרד עם הבצל, בטטה ותפוח אדמה מגוררים, פירורי לחם, סילאן, מלח ופלפל. מערבבים היטב, יוצרים כדורים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
- אופים כעשרים דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, הופכים בעדינות את הלביבות ואופים כחמש דקות נוספות.
- ממתינים שהלביבות יתקררו מעט לפני שמוציאים מהתבנית. הלביבות נשמרות במקרר כשלושה-ארבעה ימים. ניתן להקפיא את הלביבות.
המתכון באדיבות אתר הבשלנים yummi - מהמטבח של ריקי
פורסם לראשונה: 16:22, 08.12.24