אופן ההכנה:
1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומעבדים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בה את שאר מרכיבי הבצק. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מעבירים לקערה משומנת, משמנים קלות את פני הבצק ומכסים בניילון. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. שומרים חלק אחד מכוסה בצד, ואת השני מחלקים ל-6 כדורים שווים בגודלם. יוצרים מכל כדור רצועה דקה ומעצבים חלה לפי ההדגמה שבסרטון:
4. יוצרים באותו אופן חלה נוספת מהחלק השני של הבצק.
5. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שקדים גרוסים.
6. מתפיחים כ-20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7. אופים את החלות כ-35 דקות, עד להזהבה.
8. בזמן שהחלות בתנור מערבבים 1/4 כוס דבש עם 1/4 כוס מים חמים. מיד לאחר שהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת.
עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"