לא מדובר בדגים ברוטב עגבניות חריף, ובטח לא בחריימה. הגרסה שלפניכם היא הגרסה העדינה שבה טעמי הרוטב מגיעים כמעט לגמרי מעגבניות שרי. הטעם שלהן הופך מרוכז ומתקתק בזכות הבישול שלהן במיץ של עצמן. כמו סוכריות קטנות שהופכות את הרוטב למלכותי. אתם יכולים לוותר על גרגירי החומוס אם אין לכם בבית, אבל הם הופכים את הסיר הזה לארוחה של ממש.
אפן ההכנה:
1. חוצים את העגבניות לחצי ופורסים את הבצל לרצועות או חותכים לשמיניות.
2. בסיר סוטאז' רחב מטגנים את העגבניות עם הבצל במשך 30 דקות. בבקשה לא פחות מזה. החלק הזה הכי חשוב כדי להוציא טעם עמוק ומתקתק מהעגבניות.
3. מסננים את גרגירי החומוס מהנוזל ומוסיפים אותם, ללא הנוזל, לסיר. מוסיפים מלח, שום ופפריקה ומבשלים ביחד במשך 10 דקות נוספות. אם העגבניות נדבקות לתחתית הסיר, אפשר להוסיף 1/2 כוס מים.
4. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או פושרים ומבשלים את הרוטב במשך 30 דקות.
5. מוסיפים את פילה הדגים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה־בינונית במשך 30-20 דקות או עד שהדגים מוכנים. מפזרים עלי כוסברה ומגישים.
• אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים, אפשר להוסיף צ'ילי אחד חתוך לפרוסות בזמן טיגון העגבניות.