אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב, ואם סמיך מדי, מוסיפים כמה כפות מים.
3. מכניסים לקערה עמוקה את תפוחי האדמה החצויים עם הרוטב ומערבבים במרץ ב-2 כפות.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצקים עליו חצי כוס רוטב.
5. מניחים באופן מסודר את חצאי התפודים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה מטה.
6. מברישים את החלק החשוף ברוטב.
7. אופים כ-45 דקות.
8. דוקרים במזלג לראות אם מוכן. אם עדיין לא לגמרי, אופים עוד כ-10 דקות ובודקים שוב.
למה הרוטב טוב?
רכיבי הרוטב עוברים תסיסה קלה, ונותנים אוממי עז. הטעם עמוק, שילוב של מליחות ומתיקות. הצבע, במיוחד של הקפה, נדבק לכל. והמראה? שחום ובוהק.
הוסיפו אותו לעוף מפורק, לנתחי אסאדו או כתף בבישול ממושך, לחמין או צלי ולנזיד ירקות וקטניות, לקבב דגים ולאורז מוקפץ.
אם הממרח-רוטב הזה מלוח מדי, דללו במעט מים תוך כדי בחישה.