אופן ההכנה:
- בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
- מוסיפים חלמונים בהדרגה, וטורפים היטב. מוסיפים גבינה, ומערבבים לקרם חלק.
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומבריק, ומקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
- מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
- מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה - בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה. יוצקים 1/3 מכמות הקרם, ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם, וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
- מכינים את הציפוי - מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.
- מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.
המתכון באדיבות חברת "ברילה"