כשר
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
145 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
חבילת דפי לזניה
3
ביצים
מופרדות
1/2
כוס
כוס סוכר
250
גרם (1 גביע)
גבינה לבנה 9%
2
כוסות
חלב
4
כפות
סוכר
תבנית מלבנית 30X20
לציפוי :
200
גרם
שוקולד
250
גרם
חמאה
200
גרם
שוקולד מריר
1/2
כוס
שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  2. מוסיפים חלמונים בהדרגה, וטורפים היטב. מוסיפים גבינה, ומערבבים לקרם חלק.
  3. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומבריק, ומקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
  4. מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
  5. מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה - בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה. יוצקים 1/3 מכמות הקרם, ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם, וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
  6. מכינים את הציפוי - מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.
  7. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.
המתכון באדיבות חברת "ברילה"