לא מעט חסות מיוחדות גדלות בשנים האחרונות בארץ. מחסה לליק ועד חסה סלנובה ובייבי ג'ם. אתם יכולים להשתמש בכל אחת מהן.
אופן ההכנה:
1. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים במשך כמה דקות עד שיש ריח נפלא בבית. מצננים וקוצצים גס.
2. חותכים את התותים לרבעים ופורסים את הבצל לרצועות כמה שיותר דקות.
אם משתמשים במיני צנוניות חותכים אותן לחצי, ואם משתמשים בצנוניות רגילות חותכים לרבעים.
3. חוצים את האבוקדו ומוציאים את פנים האבוקדו עם כף. פורסים לפרוסות דקות.
4. מרכיבים את הסלט: קורעים את עלי החסה ומניחים בקערה גדולה. מניחים מעל את כל הירקות והפירות ולא מערבבים עד להגשה.
5. לרוטב: טורפים היטב את כל מצרכי הרוטב עד שנוצר רוטב יחסית סמיך.
6. מגישים: מזלפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כשהסלט כבר על השולחן.