yk13867787
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סלט:
6
תותים יפים ומתוקים
150
גרם
אוכמניות
סלסילת
עלי חסה
אפק לליק או כל חסה אחרת שאוהבים
1
בצל סגול קטן קלוף
6
פיצנוניות
או 4-3 צנוניות רגילות
1
אבוקדו בשל
2/3
כוס
פקאנים טבעיים
רוטב:
1/4
כוס
שמן זית
4
כפות
מיץ לימון
1
שן שום כתושה
1
כפית
חרדל גרגירים
2
כפות
מייפל או דבש
1/2
כפית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

לא מעט חסות מיוחדות גדלות בשנים האחרונות בארץ. מחסה לליק ועד חסה סלנובה ובייבי ג'ם. אתם יכולים להשתמש בכל אחת מהן.
אופן ההכנה:
1. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים במשך כמה דקות עד שיש ריח נפלא בבית. מצננים וקוצצים גס.
2. חותכים את התותים לרבעים ופורסים את הבצל לרצועות כמה שיותר דקות. אם משתמשים במיני צנוניות חותכים אותן לחצי, ואם משתמשים בצנוניות רגילות חותכים לרבעים.
3. חוצים את האבוקדו ומוציאים את פנים האבוקדו עם כף. פורסים לפרוסות דקות.
4. מרכיבים את הסלט: קורעים את עלי החסה ומניחים בקערה גדולה. מניחים מעל את כל הירקות והפירות ולא מערבבים עד להגשה.
5. לרוטב: טורפים היטב את כל מצרכי הרוטב עד שנוצר רוטב יחסית סמיך.
6. מגישים: מזלפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כשהסלט כבר על השולחן.