![עוף עם פירות יבשים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/01/25/SJ1XQZ3kd/SJ1XQZ3kd_0_10_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
בצלים גדולים
קלופים ופרוסים
15
אגוזי מלך
6
שזיפים מיובשים
5
משמשים מיובשים
50
גרם
צימוקים
1
מקל קינמון
5
עלי דפנה
6
כרעיים
נקיות ויבשות
1/2
כפית
אגוז מוסקט
טחון
לרוטב :
1/2
כוס
שמן
2-1
כוסות
סילאן
(תלוי במידת המתיקות הרצויה)
1
כפ שטוחה
מלח
1
כפית
פפריקה
1/2
כפית
קינמון
טחון
:רשימת קניות עבור המתכון
תמתיקו: עוף בתנור ברוטב מתקתק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/by21ffbthאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, במצב טורבו.
- מניחים בתבנית את רצועות הבצל, את האגוזים, את הפירות היבשים והתבלינים, מסדרים מעל את הכרעיים.
- הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים אותו על הכרעיים.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כשעה-שעה וחצי, עד שהכרעיים מוכנות.
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מלחלחים את העוף עם הרוטב מהתבנית ואופים 15 דקות נוספות, עד להשחמה.