אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בסיס:
1
יחידה
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
5
יחידות
ביצים
בטמפרטורת החדר
1
כוס
סוכר חום
דק
1
כוס
קמח תופח
1
שקית
אינסטנט פודינג וניל
5
כפות
חמאת בוטנים
או טחינה גולמית משומשום מלא
200
מ"ל
מיץ קלמנטינות
1
כפית
תמצית וניל
1
קליפת תפוז מגוררת
מתפוז אחד
קראמבל:
3
כפות
קמח
3
כפות
שיבול שועל
10
יחידות
אגוזי קשיו טבעיים
1
שקית
סוכר וניל
2
כפות
סוכר חום
40
גרם
חמאה קרה
1/2
כפית
קינמון
או תבלין חוויאג' תימני לקפה (לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: ליאורה חוברה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית בספריי שמן.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מערבבים יחד את הקמח והפודינג. בקערה נפרדת מערבבים יחד את חמאת הבוטנים, מיץ הקלמנטינות, תמצית הווניל וקליפת התפוז המגורדת, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים לסירוגין לקציפת הביצים את תערובת הקמח ואת התערובת עם חמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שפני העוגה מתקשים מעט.
  6. הקראמבל: מעבדים את כל מרכיביו במעבד מזון, עד להיווצרות פירורים דביקים. שומרים במקרר עד השימוש.
  7. מוציאים את העוגה, מפזרים את הפירורים ומחזירים לתנור ל-25-20 דקות נוספות, עד שהפירורים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה