ההכנה:
1. בוחרים סיר גדול עם מכסה תואם, יוצקים לתוכו את השמן ומוסיפים את הקישואים, הבצלים, הגזרים, מחית העגבניות, הפלפלים והצימוקים.
2. מוסיפים גם את המלח, הפלפל, הפפריקה ואת עלי הסלרי. בוחשים בעדינות. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. מניחים להתקרר כ-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
3. ממשיכים לבשל עד שכל הירקות מתרככים. מסירים מכסה ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. מגישים חם או קר או בטמפרטורת החדר.
5. אם התבשיל נוזלי מדי, דהיינו במרקם של מרק, מעמידים שוב על להבה גדולה ללא מכסה ובוחשים עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב מעובה.
האיטלקים אינם מוסיפים חריפות לתבשילי הירקות שלהם (ועל כך יבורכו). אבל אתם כקהל חריף ומפולפל, מוזמנים להוסיף חריפות כאוות נפשכם. מנסיוננו החריפות המומלצת היא של פלפלונים ירוקים או של רוטב טבסקו ירוק.