נירה ורותי רוסו
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10
יח'
קישואים גדולים, שטופים וקצוצים
4
יח'
בצלים
צנצנת פלפלים אדומים משומרים (מתוצרת sera) עם הנוזלים
עלי גפן משומרים (לא חשוב מאיזה סוג)
2
יח'
גזרים קלופים ומגוררים
בקבוק מחית עגבניות משומרות "מוטי"
5
כפות
שמן זית כתית
חופן צימוקים כהים
מלח ופלפל לטעם
1/4
כוס
סוכר: התבשיל הזה אוהב מאוד מתיקות ואפשר בהחלט להוסיף דבש, או סילאן או מייפל
1
כף
גדושה פפריקה מתוקה
כעשרה עלי סלרי שטופים וקצוצים
מים כדי כיסוי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה:
1. בוחרים סיר גדול עם מכסה תואם, יוצקים לתוכו את השמן ומוסיפים את הקישואים, הבצלים, הגזרים, מחית העגבניות, הפלפלים והצימוקים.
2. מוסיפים גם את המלח, הפלפל, הפפריקה ואת עלי הסלרי. בוחשים בעדינות. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. מניחים להתקרר כ-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
3. ממשיכים לבשל עד שכל הירקות מתרככים. מסירים מכסה ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. מגישים חם או קר או בטמפרטורת החדר.
5. אם התבשיל נוזלי מדי, דהיינו במרקם של מרק, מעמידים שוב על להבה גדולה ללא מכסה ובוחשים עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב מעובה.
האיטלקים אינם מוסיפים חריפות לתבשילי הירקות שלהם (ועל כך יבורכו). אבל אתם כקהל חריף ומפולפל, מוזמנים להוסיף חריפות כאוות נפשכם. מנסיוננו החריפות המומלצת היא של פלפלונים ירוקים או של רוטב טבסקו ירוק.