אוכל
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
160 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
מצרכים
16
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
2 עוגות בגודל אינגליש קייק
לבסיס:
200
גרם
מחמאה
או חמאה
7
כפות
סוכר
קליפה מגורדת מתפוז אחד
2
כפות
רום
150
גרם
שוקולד מריר פרווה
קצוץ
2
יחידות
חלמונים
3/4
כוס יין
או ברנדי מהול במים (חצי חצי), אפשר גם מים
8
יחידות
מצות
100
גרם
אגוזי מלך
קצוצים קטן
1/2
כוס
דובדבנים משומרים
4
כפות
קונפיטורת תפוז
ביתית או מוכנה
לקרם:
2
יחידות
מיכלים קטנים של שמנת מתוקה פרווה
2
כפות
גדושות אינסטנט פודינג
1/2 1
כפות
אבקת קפה נמס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. הבסיס: שמים בסיר את המחמאה, הסוכר, קליפת התפוז המגוררת ואת השוקולד ומחממים בעדינות עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומסירים מן האש.
  2. מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שמים במעבד מזון את היין ואת המצות וטוחנים דק. מעבירים לקערה ומוסיפים את האגוזים ואת הדובדבנים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בכף.
  5. מרפדים בנייר אפייה 2 תבניות מאורכות ומשטחים בכל אחת מהן מתערובת המצות והשוקולד. מצננים במקרר במשך שעה.
  6. מורחים על כל שכבת בסיס 2 כפות קונפיטורה.
  7. הקרם: מקציפים את השמנת עם הפודינג והקפה עד לקבלת קצף יציב. משטחים מחצית מהכמות על כל עוגה, מכסים ומכניסים למקפיא למשך שעתיים לפחות. מגישים ישירות מהמקפיא.
עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"