אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
- הרוטב: שמים בסיר רחב את שמן הזית, השום והעגבניות המרוסקות, ומחממים 3-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הפסטה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות עם כיסוי חלקי. מוסיפים את הפסטה, ובעזרת כף מוודאים שהיא מכוסה ברוטב. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות.
- מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות ומגישים.
עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"