אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הבצל, תוך כדי ערבוב כחמש דקות, עד להזהבה.
- שמים בקערה של מעבד המזון את הכוסברה, 3/4 מכמות התירס ואת הביצה (את יתר התירס מוסיפים כשהוא שלם לתערובת). טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה ומעבירים לקערה. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לוותר על השלב הזה ופשוט לקצוץ דק את הכוסברה ולערבב יחד עם הביצה, התירס ויתר המרכיבים.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים למעט השמן לטיגון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את השמן במחבת טפלון.
- בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות בגודל שזיף, ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים כשתי דקות מכל צד, רק עד שהקציצות מזהיבות קצת. מוציאים את הקציצות ומעבירים אותן לתבנית.
- אופים בתנור חם במשך 7-5 דקות.
- הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים היטב, ומגישים יחד עם הקציצות. אפשר לפזר חופן בצל ירוק קצוץ מעל.
פורסם לראשונה: 19:28, 10.11.23