השבוע הכנתי עוגה שאני אוהבת במיוחד - היא פשוטה מאוד להכנה ונראית מרשימה, כאילו שקניתם אותה בקונדיטוריה. אפשר להתבסס על הקונספט הזה ולשחק עם הטעמים שלה – להשתמש במחיות שונות מכל מיני סוגים שאוהבים לתחתית העוגה ולגוון בקרמים ובפירות שמוסיפים מלמעלה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
חוץ מזה, כתבתי לכם גם חמישה טיפים חשובים להכנת קצפת מושלמת, שיעזרו לכם עם כל הקצפה שתצטרכו לעשות במיקסר, ואולי גם יחסכו לכם טעויות בהמשך.

עוגת שוקולד וניל טבעונית

עוגת שוקולד קרם וניל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
להכנת התחתית:
130
גרם
שוקולד מריר
1/4 1 חבילה
40
גרם
מחית אגוזי לוז, או כל ממרח אחר שאוהבים
1 כף גדושה
100
גרם
פצפוצי אורז
2 כוסות
להכנת קרם וניל:
300
גרם
שמנת צמחית או קרם קוקוס קר
רק החלק הלבן, לאחר קירור של לפחות לילה במקרר
200
גרם
גבינה טבעונית למריחה
1
כפית
תמצית וניל
80
גרם
אבקת סוכר
2/3 כוס
לקישוט:
פירות טריים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. להכנת התחתית: ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרו ולאחר שכולו נמס, מוסיפים אליו את המחית ומערבבים.
  2. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב עד שכולם מצופים בשוקולד.
  3. משטחים את הבלילה לשכבה ישרה ומעבירים להתייצבות במקרר.
  4. להכנת הקרם: מקציפים על מהירות בינונית את השמנת עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עוד כ–2 דקות על מהירות גבוהה, עד לקבלת קרם יציב. בשלב הזה אם הקרם לא מתייצב, ניתן להוסיף אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף עוד כדקה.
  5. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר, מזלפים על התחתית ומקשטים עם פירות שאוהבים.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל