אפשר להכין את המנה בתבנית יום מראש או בבוקר הארוחה, וכשצריך – צולים ומגישים.
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעט מלח, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד כ־6 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים במסננת. מכניסים לסיר את הכרובית. אם צריך – מוסיפים מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד 10-8 דקות, עד שהכרובית מתרככת. מוציאים ומצננים. פורסים את הכרובית לפרוסות בעובי 1 ס"מ, וחותכים אותן לרבעים (אם הם מתפרקים לפרחים, זה בסדר).
2. משמנים תבנית גדולה (או 2 תבניות בגודל מתאים) בשמן זית. מסדרים בשכבה אחת את תפוחי האדמה, הכרובית והבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
3. מערבבים את שמן הזית, הסילאן, הפפריקה והשום. מושחים את הירקות ברוטב (עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
4. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ במצב טורבו).
5. מניחים את גבעולי הרוזמרין או התימין בתבנית הירקות. צולים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או בנייר פרגמנט וצולים עוד כ־35 דקות, עד שהירקות צלויים. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 5 דקות, להזהבה. מוציאים. אם רוצים, מפזרים עוד רוזמרין ומגישים.