אפשר להכין את המנה בתבנית יום מראש או בבוקר הארוחה, וכשצריך – צולים ומגישים.
ירקות בתנור, הגרסה שלנו לפסח
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
110 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1.2
ק"ג
תפוחי אדמה, בקליפתם (קטנים או גדולים שנחתכו לקוביות), שטופים היטב
1
כפית
מלח, 1/8 כפית פלפל שחור
1
יח'
כרובית
1/2
כוס
שמן זית + מעט לשימון
5
יח'
בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות, או 2 מארזים (3 כוסות) בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים
5
כפות
סילאן
1
כף
פפריקה מתוקה
2
יח'
שיני שום, קלופות וקצוצות
גבעולי תימין או רוזמרין
אפשרות להגשה: עוד רוזמרין
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעט מלח, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד כ־6 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים במסננת. מכניסים לסיר את הכרובית. אם צריך – מוסיפים מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד 10-8 דקות, עד שהכרובית מתרככת. מוציאים ומצננים. פורסים את הכרובית לפרוסות בעובי 1 ס"מ, וחותכים אותן לרבעים (אם הם מתפרקים לפרחים, זה בסדר).
2. משמנים תבנית גדולה (או 2 תבניות בגודל מתאים) בשמן זית. מסדרים בשכבה אחת את תפוחי האדמה, הכרובית והבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
3. מערבבים את שמן הזית, הסילאן, הפפריקה והשום. מושחים את הירקות ברוטב (עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
4. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ במצב טורבו).
5. מניחים את גבעולי הרוזמרין או התימין בתבנית הירקות. צולים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או בנייר פרגמנט וצולים עוד כ־35 דקות, עד שהירקות צלויים. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 5 דקות, להזהבה. מוציאים. אם רוצים, מפזרים עוד רוזמרין ומגישים.