המבורגר טבעוני
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
שמן זית
1
יחידה
בצל בינוני
פרוס לקוביות בינוניות
1
סלסלת
פטריות טריות שאוהבים
(שמפיניון, פורטובלו, יער), פרוסות לרבעים
1
כוס
שעועית לבנה
אדומה/שחורה, מבושלת
1
כוס
אורז
מבושל
2-3
כפות
רוטב סויה
1
כף
תערובת תבלינים לקציצות (בהרט או ראס אל חנות)
1/2
כוס
קמח עדשים כתומות
או פירורי לחם ללא גלוטן
להגשה:
8
יחידות
לחמניות
ירקות פרוסים
רטבים שמעדיפים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות. מערבבים ומטגנים כמה דקות עד להשחמה.
  2. מעבירים את הבצל ואת הפטריות לקערה של מעבד מזון. מוסיפים את השעועית, את האורז, רוטב הסויה ותערובת התבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת דביקה עם מרקם מעט גס.
  3. אם העיסה רכה מדי, מוסיפים חלק מקמח העדשים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מרטיבים את הידיים ויוצרים 8 קציצות. אפשר להשתמש גם בחותכן בגודל מתאים.
  5. משמנים קלות מחבת ומטגנים את הקציצות במשך כמה דקות מכל צד.
  6. ההגשה: מניחים את הקציצה בלחמנייה שאותה קליתם קלות בתנור, מוסיפים ירקות ורטבים שאוהבים ומגישים.
עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא
פורסם לראשונה: 16:48, 15.10.23