אני מתה על גרגירי חומוס, כשהם רכים ומזמינים אני יכולה לזלול אותם כמו גרעינים. אני אוהבת לקנות חומוס יבש באיכות טובה, להשרות, לסנן ולבשל, אבל אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בגרגירים משומרים ולשטוף אותם היטב (את הגרגירים המוקפאים אני אוהבת פחות).
אם תוסיפו לסלט קינואה או קוסקוס (אפשר קוסקוס מלא) מבושלים, תהפכו אותו למנה שמכילה חלבון מלא (קטנית + פחמימה = חלבון מלא).
אופן ההכנה:
- שמים את גרגירי החומוס בסיר גדול וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומסננים. שוטפים היטב את החומוס וגם את הסיר. מחזירים את גרגירי החומוס לסיר, ממלאים שוב במים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים – עד שהגרגירים רכים. מוסיפים מלח גס (עד שהמים מלוחים) ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהגרגירים סופגים מליחות. מסננים. אם משתמשים בחומוס משומר מדלגים על הסעיף הזה.
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הכרשה ומטגנים כ-5 דקות, עד הזהבה.
- מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים 15-10דקות, תוך ערבוב עדין, עד שהכרובית מזהיבה קלות אך לא מתרככת יותר מדי. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך ערבוב, עד שהוא מאבד את נפחו אך לא מפריש נוזלים. מסירים מהכיריים.
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו ויוצקים למחבת החמה.
- מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.