אני מתה על גרגירי חומוס, כשהם רכים ומזמינים אני יכולה לזלול אותם כמו גרעינים. אני אוהבת לקנות חומוס יבש באיכות טובה, להשרות, לסנן ולבשל, אבל אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בגרגירים משומרים ולשטוף אותם היטב (את הגרגירים המוקפאים אני אוהבת פחות).
אם תוסיפו לסלט קינואה או קוסקוס (אפשר קוסקוס מלא) מבושלים, תהפכו אותו למנה שמכילה חלבון מלא (קטנית + פחמימה = חלבון מלא).‬
אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
170 דקות
זמן כולל
170 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
גרגירי חומוס
שהושרו ללילה וסוננו (או חומוס משומר ושטוף היטב)
מעט
מלח גס
1/4
כוס
שמן זית
2
יחידות
כרשה
ללא החלק הירוק, פרוסות דק
1
כרובית גדולה
מחולקת לפרחים קטנים
2
חבילות
תרד טרי
(כ-400 גרם נטו) או תרד טורקי, נקי וללא עוקצים
לרוטב:
2
לימונים
קליפה מגוררת
2
לימונים
מיץ
1
כפית
מלח דק
1/2
כפית
כמון טחון
1/2
כפית
זרעי כוסברה יבשים
טחונים
1
פלפל צ'ילי
נקי מגרעינים ופרוס דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים את גרגירי החומוס בסיר גדול וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומסננים. שוטפים היטב את החומוס וגם את הסיר. מחזירים את גרגירי החומוס לסיר, ממלאים שוב במים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים – עד שהגרגירים רכים. מוסיפים מלח גס (עד שהמים מלוחים) ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהגרגירים סופגים מליחות. מסננים. אם משתמשים בחומוס משומר מדלגים על הסעיף הזה.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הכרשה ומטגנים כ-5 דקות, עד הזהבה.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים ‭ 15-10‬דקות, תוך ערבוב עדין, עד שהכרובית מזהיבה קלות אך לא מתרככת יותר מדי. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך ערבוב, עד שהוא מאבד את נפחו אך לא מפריש נוזלים. מסירים מהכיריים.
  4. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו ויוצקים למחבת החמה.
  5. מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.