אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את תבנית השקעים.
2. אם משתמשים בתרד טרי, שוטפים אותו היטב, שמים בסיר מלא במים רותחים ומבשלים כדקה על להבה גבוהה. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים במיקרוגל או בחליטה, מסננים, סוחטים היטב וקוצצים.
3. מעבירים את התרד לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המאפינס וטורפים לעיסה אחידה. מחלקים את העיסה בין שקעי התבנית. מפזרים את גרעיני הדלעת.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לכ־10 דקות, לצינון והתייצבות. מגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מומלץ לחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר אובן.