אופן ההכנה:
- מניחים את העדשים השחורות בסיר קטן, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן רכות מאוד (כ-30 דקות). מוודאים מדי פעם אם יש די מים בסיר. בתום הבישול מסננים את העדשים מהמים (אם נותרו), ממליחים ומפלפלים.
- בינתיים מכינים את המרק: בסיר בינוני, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות.
- מעבירים את המרק המוכן לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף או שתיים מהעדשים השחורות המבושלות.