שטרודל תפוחים, משפחת בנטל
כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מצרכים:
1
חבילת (400 גרם) בצק עלים מוכן
מופשר (מייקל ורייצ‘ל משוכנעים שזה צריך להיות פילו או בצק לשטרודל)
מעט קמח לקימוח משטח העבודה
1
כף
שמן צמחי
8
כפות
ריבת פטל
4
כפות
שקדים
טחונים
4
תפוחים ירוקים
מקולפים, ללא הליבה ומגוררים
3/
כוס (170 גר' צימוקים)
1/2
כפית
קינמון
1
ביצה טרופה
להגשה:
מעט אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את יריעת הבצק לרוחבה ומניחים על משטח מקומח קלות או על נייר אפייה. מרדדים חתיכת בצק למלבן דק בגודל 40X30 ס"מ.
  3. מברישים את מלבן הבצק במחצית מכמות השמן ומשאירים שוליים נקיים ברוחב ½2 ס"מ.
  4. מורחים 4 כפות של ריבה בשכבה אחידה ומפזרים מעל 2 כפות שקדים טחונים.
  5. מניחים את התפוחים המגוררים במסננת וסוחטים מהם את המיץ. מפזרים מחצית מכמות התפוחים בשכבה אחידה, ומפזרים מעל מחצית מהצימוקים ו-¼ כפית קינמון.
  6. מגלגלים בזהירות את הבצק לרולדה ומעבירים לתבנית כשהתפר פונה כלפי מטה. תוחבים את הקצוות מתחת ומברישים בביצה הטרופה.
  7. חוזרים על סדר הפעולות עם הבצק והמילוי הנותרים לשטרודל השני.
  8. אופים במשך כ-35-30 דקות עד שהשטרודל זהוב ותפוח. מניחים להתקרר על גבי רשת. לפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר וחותכים לפרוסות.
המתכון באדיבות foodish, הסיפור של האוכל היהודי