אופן ההכנה:
- יוצקים את השמן לסיר שבו הוא יגיע לעומק של 5 ס"מ לפחות ומחממים אותו. הוא מוכן כאשר נוצרות בועות קטנות סביב מרית עץ שמכניסים לתוכו.
- בזמן שהשמן מתחמם מערבבים בקערה לבלילה אחידה את הקמח, הסודה, הביצה ומלח. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים עד שהן מצופות לגמרי. מנערים כדי להיפטר מעודפי בלילה (הציפוי צריך להיות דק).
- מטגנים את העוף עד השחמה בכמה סבבים, ומעבירים למגבות נייר.
- שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור וכף מהמים. מבשלים, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם כף המים ומוסיפים לסיר. מבשלים 5 דקות נוספות על אש קטנה, תוך בחישה.
- מערבבים בקערת הגשה את העוף, הפלפלים והאננס. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד.