אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים את העגבניות על נייר האפייה כאשר הצד החתוך פונה מעלה. מברישים בכ־3 כפות משמן הזית ומתבלים במעט מלח.
3. אופים כ־25 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות ונצרבות בשוליים. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
4. בסיר בינוני מחממים את יתרת שמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום והבזיליקום ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים את העגבניות הצרובות, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והאורז, יוצקים את המים או הציר ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 20-15 דקות (אין צורך לכסות), עד שהאורז מתרכך.
5. מסירים את הסיר מהכיריים. טוחנים את תכולתו בעזרת בלנדר מוט (או בקערת הבלנדר או מעבד המזון). מתבלים במלח ובפלפל שחור. מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בבזיליקום הטרי. מגישים חם.
איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. לפני החימום כדאי להוסיף מעט מים ולערבב. מומלץ לחמם על הכיריים.