מרק עגבניות של ג'וליה צ'יילד
כשר
טבעוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים:
8-7
עגבניות בשלות
חצויות
5
כפות
שמן זית
1
בצל סגול
קלוף וחתוך לקוביות
1
שן שום כתושה
1
פלפל אדום
חתוך לקוביות
1
כף
בזיליקום טרי
קצוץ
1
פחית (400 גרם)
עגבניות מרוסקות
1
כף
רסק עגבניות
1/2
כוס (130 גרם)
אורז
מכל סוג שאוהבים
4
כוסות (1 ליטר)
מים
או ציר מרק (ראו מתכון בסיס למעלה)
מלח
פלפל שחור
לקישוט: חופן עלי בזיליקום טריים
טיפ:
אפשר בהחלט להשתמש בעגבניות קצת עייפות, שכבר עברו את השיא, ובשאריות אורז לבן מבושל שנשאר במקרר: מוסיפים 1 1/4 כוסות (250 גרם) אורז מבושל למרק בגמר הבישול (במקום אורז לא מבושל במהלכו), מערבבים ומחממים כ־2 דקות לפני הטחינה.
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים את העגבניות על נייר האפייה כאשר הצד החתוך פונה מעלה. מברישים בכ־3 כפות משמן הזית ומתבלים במעט מלח.
3. אופים כ־25 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות ונצרבות בשוליים. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
4. בסיר בינוני מחממים את יתרת שמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום והבזיליקום ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים את העגבניות הצרובות, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והאורז, יוצקים את המים או הציר ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 20-15 דקות (אין צורך לכסות), עד שהאורז מתרכך.
5. מסירים את הסיר מהכיריים. טוחנים את תכולתו בעזרת בלנדר מוט (או בקערת הבלנדר או מעבד המזון). מתבלים במלח ובפלפל שחור. מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בבזיליקום הטרי. מגישים חם.
איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. לפני החימום כדאי להוסיף מעט מים ולערבב. מומלץ לחמם על הכיריים.