אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
14 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
סלקים
גדולים
4
כפות
שמן
1
כפית
מיץ לימון
1/2
כפית
כמון
1/2-1/4
צרור
כוסברה טרייה
קצוצה
לפי הטעם
מלח
לםי הטעם
פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. חותכים את הסלקים לרבעים (משאירים את הקליפה) ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים שעה-שעתיים, או עד שהסלק רך לגמרי. אפשר להשתמש גם בסלק מבושל שנמכר בואקום, ואז מדלגים על תהליך הבישול.
  2. מוציאים את הסלקים מהסיר, שוטפים אותם במים קרים ומקלפים. פורסים דק או לקוביות (מה שמעדיפים) ושמים בקערה.
  3. מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, מעבירים למיכל אטום ומצננים במקרר. מגישים ואוכלים קר.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"