אופן הכנה:
- חותכים את הסלקים לרבעים (משאירים את הקליפה) ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים שעה-שעתיים, או עד שהסלק רך לגמרי. אפשר להשתמש גם בסלק מבושל שנמכר בואקום, ואז מדלגים על תהליך הבישול.
- מוציאים את הסלקים מהסיר, שוטפים אותם במים קרים ומקלפים. פורסים דק או לקוביות (מה שמעדיפים) ושמים בקערה.
- מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, מעבירים למיכל אטום ומצננים במקרר. מגישים ואוכלים קר.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"