פחזניות
המצרכים:
1 כוס מים
100 גר' מחמאה לקוביות
3 ביצים גדולות
1 כף סוכר
כוס קמח רגיל
1/2 כפית מלח
לקצפת -
500 מ"ל שמנת
4 כפות מלאות אבקת סוכר
1 חבילה פודינג וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות על תוכנית טורבו.
- מכינים סיר עם כוס מים, מלח, מחמאה וסוכר. מביאים לרתיחה והמסה של המחמאה, מכבים את הגז מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק למיקסר, מפעילים עם וו גיטרה על מהירות בינונית ומערבלים בערך 6 דקות עד שהבצק מתקרר לחלוטין.
- לאחר שהבצק התקרר, מגבירים למהירות גבוהה, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
- כעת מוסיפים עוד ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
- את הביצה השלישית טורפים בקערה ומוסיפים חצי ממנה אל הבצק עד לקבלת בצק אחיד ומושלם.
- מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר, משמנים את התבנית מעט ומניחים נייר אפייה.
- מזלפים פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-24, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף.
- ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים בערך 30 דקות עד להזהבה.
- לאחר מכן מכבים את התנור, פותחים חריץ קטן בדלת התנור ומשאירים חריץ קטן. משאירים את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז מוציאים אותן.
- להכנת הקרם - מקציפים את כל מרכיבי הקרם במיקסר עם וו הקצפה לאחר מכן מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי, לא עד הסוף, וממלאים בקרם.
המתכון באדיבות מימי נאמן ומאפה נאמן