פחזניות

המצרכים: 1 כוס מים 100 גר' מחמאה לקוביות 3 ביצים גדולות 1 כף סוכר כוס קמח רגיל 1/2 כפית מלח
לקצפת - 500 מ"ל שמנת 4 כפות מלאות אבקת סוכר 1 חבילה פודינג וניל
1 צפייה בגלריה
מתכוני שבועות
מתכוני שבועות
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות על תוכנית טורבו.
  2. מכינים סיר עם כוס מים, מלח, מחמאה וסוכר. מביאים לרתיחה והמסה של המחמאה, מכבים את הגז מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק למיקסר, מפעילים עם וו גיטרה על מהירות בינונית ומערבלים בערך 6 דקות עד שהבצק מתקרר לחלוטין.
  4. לאחר שהבצק התקרר, מגבירים למהירות גבוהה, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
  5. כעת מוסיפים עוד ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  6. את הביצה השלישית טורפים בקערה ומוסיפים חצי ממנה אל הבצק עד לקבלת בצק אחיד ומושלם.
  7. מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר, משמנים את התבנית מעט ומניחים נייר אפייה.
  8. מזלפים פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-24, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף.
  9. ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים בערך 30 דקות עד להזהבה.
  10. לאחר מכן מכבים את התנור, פותחים חריץ קטן בדלת התנור ומשאירים חריץ קטן. משאירים את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז מוציאים אותן.
  11. להכנת הקרם - מקציפים את כל מרכיבי הקרם במיקסר עם וו הקצפה לאחר מכן מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי, לא עד הסוף, וממלאים בקרם.
המתכון באדיבות מימי נאמן ומאפה נאמן